Възглавници: Коя е подходящата височина на възглавницата?
Subscribe:

Ads 468x60px

Коя е подходящата височина на възглавницата?

Изворът на сила на човек винаги е бил добрият и здравословен сън.На никой не му е приятно цял ден да се прозява и да се чувства отпаднал на работното си място.На всички ни е ясно, че прекарваме почти една трета от живота си в сън.От тези 33,3333 години от живота ни ( дай боже всекиму) изкарваме спейки на възглавница,  затова изборът е толкова важен.Отговорът на въпросът:Коя е най-подходящата за мен възглавница не е лесен?


На какво да обърнем внимание при изборът на своята възглавница?

                                      Височината на възглавницата.

Тази характеристика е строго индивидуална.Тя зависи и от много индивидуални  фактори.
Анатомията (фигурата) на спящият.

Важен фактор поради естествените пропорции на човешкото тяло.Смята се че не е редно възглавницата да е по-висока от 17 см.Произлиза от обстоятелството, че колкото и да висок един човек и с широки рамене  по-голяма дебелина от тази ще увреди гръбначният стълб.
 Класическата височина на възглавниците се приема да е  между 10 см. и 12 см.

Как да определите дали  височината на възглавниците който ползваме е точно за  нас?

Ако сутрин ставате с болки във вратът и/или кръстът почти сигурно възглавницата Ви е по-висока от необходимото.Казваме почти поради обстоятелството, че може да се дължи и на други фактори (наследствено заболяване или преумора от деня).

Другият фактор е ако сте си променили позата си  за спане.Обърнете внимание на позата си на сън ако преди време сте спели по корем, а сега сте си променили позата на страни следователно нещо не е като трябва.Този проблем лесно се решава като следващата вечер смените възглавницата си с друга която е по-ниска.Тази операция с редуването трябва да се повтори поне няколко пъти  и тогава сами ще решите коя височина е подходящата за Вас.

Темперамента на спящият.

Всеки човек е строго индивидуален.Една част от хората почти не си променят позата за спане през цялата нощ, а други я променят за една нощ много пъти.Това зависи от много фактори който са строго индивидуални.Зависи и от температурата в стаята както и от множество психологически фактори изживени през деня.Височината на възглавницата която ползвате също е от значение в този случай.Ако променяте позата на сън много пъти през нощта е препоръчително възглавницата ви да е със средна височина.Причината е следната Вие за всяка част от сънят си трябва да имате различна възглавница, което на практика няма как да стане затова се приема средният размер който е около 12 см. Не случайно почти всички производители работят с този размер.

Времето и предназначението за ползване на възглавницата.

Естествено може да се спи по всяко време на денонощието.Ако работите през нощта логично спите през деня.Смята се че сънят през деня не е толкова пълноценен както през нощта.За това трябва много внимателно да си подберете  удобната за Вас възглавницата за да постигнете максимума.
Предназначението на възглавницата може да бъде и за четене или гледане на телевизия в този случай се препоръчва възглавницата да бъде с по-голяма височина.Обяснението е просто докато четете или гледате главата Ви трябва да е не подвижна а все пак каква е ползата ако заспите.

От всичко изброено до тук става ясно,че и най-добрия продавач(консултант) няма как да Ви предложи подходящата височина на възглавницата за Вас.
Коя е най-удобната за Вас височина на възглавница трябва да решите Вие.Има и други фактори който правят една възглавница удобна това са пълнежът(ядрото)калъфката,формата,предназначението и други.

1 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте искам да ви попитам на колко броя възглавници е препорачително да спим

Публикуване на коментар