Възглавници: Пози за с**
Subscribe:

Ads 468x60px

Пози за с**

Много изследвания са били направени  върху съотношението  между добрият  сън и доброто здраве.Хората, които не получават достатъчно качествен  сън, често  се оплакват от болка в гърба и врата а с това се постига единствено  „кофти” ден. 
Интересното е дали има съотношение между позите в който спим и добрият здравословен сън.Учените твърдят, че има а и от позата в която спим може да се съди и за отношенията между партньорите а и за здравословното ни състояние.
Не е много ясно ако установите, че позата Ви за сън е неправилна, дали може да се „поправи”.Защото така или иначе не знаем в крайна сметка в каква позиция ще прекарате нощта.В настоящата статия не се разглеждат подходящите и полезните пози на сън при деца(бебета) и бременни.


Ако обичайната поза е ПО ГРЪБ
Позицията се смята за една от най-добрите позиции за тялото през нощта.Тази позиция позволява на гръбначния стълб, шията и главата да са в състояние на покои.

Положителни страни.

Смята се че в тази позиция няма да имаме проблеми с киселините в стомаха.Това е доста логично защото стомахът Ви ще бъде под нивото на  хранопровода което ще попречи  на киселините.
Позата по гръб предпазва от образуването на бръчки.Спането в тази поза предпазва лицето от контакт с възглавницата и не спомага за образуването на бръчки.
Някои  експерти дори твърдят, че позата на сън по гръб е  полезна за  бюста поради естественото  положение на тялото.

Отрицателни последствия.

 В много от случаите спането по гръб води до проблеми с хъркането.Това не е задължително смята се ,че в голям процент от случаите това се получава.Темата за хъркането е доста обширна и зависи от много фактори като възраст, килограми височина на възглавницата а така също и от употребата на лекарства и алкохол.

Ако обичайната поза е на страни.


В тази позиция е малко вероятно да хъркате. Всеобщото мнение е че мъжете хъркат, но това не е така и жените и децата също хъркат.животните докато спят и те хъркат.

Положителни страни.


Както вече подчертахме проблема с хъркането е малко възможен в позицията за спане на страни.
Учените твърдят,че тази позиция е много подходяща за бременни жени.
Препоръчително е спането на дясната страна за да не се притиска сърцето и да се подобри кръвообращението което ще доведе до по спокоен и здравословен сън.
Не е препоръчително спането  на лявата страна при асма и сърдечни проблеми.

Отрицателни тенденции.

Както вече споменахме контакта на лицето с възглавницата може да доведе до образоването на бръчки.
Според някой изследователи не се отразява добре на бюста и допринася за отпускане.

 Ако позата Ви за спане е най-често "форма на зародиш"


Някой  наричат тази позиция за спане  ембрионална.Името произлиза от наподобяването на бебешки зародиш в утробата на майката.Както и да я наричат тази поза за спане според Американски учени направили изследване на 1000 мъже и жени 41 % от тях са посочили,че това е тяхната позиция за спане.Посочилите този отговор жени са в повече от мъжете.

Положителните страни на позата.


Не случайно е предпочитана от голям брой хора много удобна и полезна при бременност.
Хъркането и в тази поза е почти изключено.
Психолозите смятат, че тази позиция на тялото дава най-голямо спокойствие и спокоен сън.Не случайно всеки човек от първите дни на живота си прекарва такава позиция.

Какви са недостатъците ?


Не се препоръчва от лекарите при болки в гърба или гръбначния стълб, защото през цялата нощ са под напрежение.
Не и за препоръчване при хора страдащи от дихателни и сърдечни проблеми заради притискането на диафрагмата и сърцето.

Когато предпочитаната позиция за спане е ПО КОРЕМ.


Всички експерти са на мнение, че това е най-лошата поза за спане.Обяснението произлиза от фактът,че лежейки по корем и положили глава на възглавницата се получава неспецифично натоварване на вратът и често води до болки.
Логично не се харесва и от бременните жени заради натиска върху корема.

Тези позиции (пози) за спане са така наречените класически варианти.Съществуват и строго индивидуални и не толкова класически пози за спане.Ето пример за НЕ КЛАСИЧЕСКА 


  Предполагам ,че в тази лично индивидуална и особена поза голямо влияние е оказал алкохола, но ето  няколко други позиции за спане.



0 коментара:

Публикуване на коментар