Възглавници: Какво е капитониране ?
Subscribe:

Ads 468x60px

Какво е капитониране ?

В много сайтове и реклами ни съветват да си купим възглавници, матраци,спално бельо,шалтета и други продукти който са капитонирани. Всичко това е добре, но покупката на избрания от Вас продукт трябва да се основава на логично решение.Правилната покупка ще бъде тогава когато сте на ясно с въпросът: Какво е капитониране?

Капитонирането е метод на шев, който служи за обединяването на два или повече материала за да се получи един.Изработването може да стане както на ръка така и с шевна машина.Съществуват и професионални машини за капитониране на платове в производствени количества.

Метод на шев
Това е процес при който се пришиват с игла и конец два или повече пласта за да се получи един. Класическият вариянт е когато се използват три слоя.Горен слой, вата и долен слой.Обикновено се използват различни видове тъкани за да се получи желаният ефект.
Горният слой е видимият и обикновено е от ефектна материя според предназначението за което ще се използва.
Средният слой в повечето случай е вата, която служи за изолация.
За най-долният слой се използват различни материи в зависимост от предназначението си.
Видът на шева зависи преди всичко от това как се извършва.

Ако се извършва ръчно най-използваният бод е така наречената "тропоска".

Този бод дава възможност лесно и бързо да се пришият слоевете и предполагаемата по-голяма площ.

Ръчната изработка дава възможност за творчество, но там няма как да се очаква голямо качество и дълготрайност.

При машинното - когато се използва обикновена шевна машина зашиването на слоевете  и видът бод се определя от възможностите на самата машина.

Образуването на фигурите зависи изцяло от възможностите на използваната машина.
Разбира се и от уменията на човека зад машината.
Неудобството тук е големената и трудното боравене с материите. 
Когато се произвежда в  промишлени количества се използват специализирани машини, който използват съвременни технологии и софтуер.Което до голяма степен гарантира качеството на изработката.

Шарките и фигурите преминават от изкуство до задаване на определени параметри на машината.
Освен за спално бельо,матраци и възглавници капитонирането се използва и в автомобилостроенето по-точно казано в седалките на колите.



Методът е широко разпространен и в произвотството на мека мебел и в много други отрасли.Основното е,че когато си купувате капитонирана възглавница ще е хубаво да знаете освен пълнежът (на който се обръща токова много внимание) и  на  капитонирането от какви слоеве материи е.


1 коментара:

Maria Lazaros каза...

Вы ищете ссуду для финансирования своего проекта по ставке 2 взамен или жилищный ссуду или ссуду на покупку автомобиля, тогда предложение г-на Педро о ссуде будет для вас хорошим, так как они предложили международный кредит физическому лицу или компании, ищущим способ расширить свой бизнес или личный заем, потому что г-н Педро и его рабочая компания помогли мне профинансировать мой бизнес по ставке 2 взамен, и я закрою свой заем в следующем году в этот день, я действительно надеюсь заказать у них еще один заем, потому что они настоящая кредитная компания с очень хорошими процентами. свяжитесь с г-ном Педро кредитным предложением по электронной почте: pedroloanss@gmail.com

Публикуване на коментар