Възглавници: Болки в гърба и кръста
Subscribe:

Ads 468x60px

Болки в гърба и кръста

По цял ден ни "пълнят" главите с реклами.Било те по телевизията, вестниците или по интернет.И ни приканват да си купим нови възглавници и матраци.В момента в който ги купим  сме щели да си разделим с всичките проблеми  като болки във вратът, кръстът или гръбначният стълб.Затова реших да обърна внимание на следното: От какво точно ще се избавя ако се разделя с тези пари ?


Преди всичко искам да кажа, че не съм лекар и мнението ми е по скоро потребителско отколкото професионално.Както ще забележите и в останалата част от статията няма да има съвети за лечение а просто факти.
Какво става с организмът ни ако в продължение на много години се ръководим от веруюто  "Аз съм кораво  копеле и нищо не може да ми се случи"?

Естествено, не е така ето кои са обичайните неща (заболявания ) които могат да ти се случат:

Признаци на заболяването: хипотермия.
Официалното  определение за хипотермия(от гръцки: хипос - под и терме - температура)  е преохлаждането на човешкият организъм.Смята се че  ако температурата на тялото Ви спадне под 35 градуса по Целзий организмът Ви  не може да поддържа нормалните си функции и се получава хипотермия. Малко вероятно е да я получите при стандартни условия на живот.Не случайно наблегнах на признаци на заболяването тоест които се доближават до хипотермията.На практика може да се случи, а  и най-често се случва през лятото.Когато на вън е 40 градуса и след това рязко и продължително   време  прекарате на студена струя от климатика.Вечерта не дава отражение, но на сутринта ставате с болки в гърба.Същият ефект се получава ако спите на течение или на вентилатор.А през зимата ако СКЪПИЯ/ТА   "забрави" да затвори прозореца там където спите.Логично погледнато до тук в казаното няма нищо общо с възглавниците и матраците и е точно така, тяхната роля идва по-късно когато те  ще са Ви необходими за възстановяването.
В леките случаи лечението е просто масаж за загряване на изстиналите части на тялото и избягване на същите действия.При по тежки случаи е необходима намесата на лекарите.

Основното което трябва да се знае:Бързо идва а бавно си отива.
   



Болки в гърба долната част и кръста.


Ишиасът е болнично състояние на организмът което характеризиращо се с възпалението на ишиасният нерв.Обикновено е придружено с болки в долната част на гърба или по-точно в кръстът.При по тежките случаи се получават и болки в краката.Така или иначе има медикаменти с който се лекува. Самолечението не е препоръчително това което можете да направите в домашни условия е следното:
Поставете възглавница с под краката на страдащия за да се облекчат болките му.

Трябва да се лежи на достатъчно твърда повърхност -твърдостта на матрака трябва да колкото се може по-голяма.
Другата възможност е страдащият да лежи на една страна с поставена възглавница между коленете.
Основното което трябва да се знае в случая е почивката не трябва да продължава повече от два дни.
Разбира се съществуват и много други заболявания като дисковата херния,остеохондроза и други.В случая искам да се спра на още едно масово заболяване при което ставате зависими от начина и условията си на сън.


Професионалната болест.



В този случай се дистанцираме от определението което се влага в правителствените наредби.Тези болки в гърба или мускулите Вие може да ги получите поради естеството на работата си независимо дали сте висш мениджър или обикновен работник.При различните случаи има различни методи на лечение.


Причинно следствента връзка между  тези заболявания и Вашият стил, начин на сън се състои в това:


Обърнете повече внимание на това къде и върху какво спите за да не допринесете за  развитието на всякакви болести. 



1 коментара:

Анонимен каза...

moje bi imate prawo

Публикуване на коментар