Възглавници: Дивана и зимата
Subscribe:

Ads 468x60px

Дивана и зимата

Декоративни възглавнички
Стая като стая ! Такива ги има  с хиляди във всеки град. Моят хол с нищо не се различава повече от този на всички други.Последните месеци се отразиха на всички макар и по-различен начин.Голям принос има и забраната за пушене разбира се :).Едно рамо на цяла ситуация "удари " и студът на вън, но в крайна сметка резултатът е един и същ.Все повече време прекарваме  пред телевизора и на дивана.Диванът в нашият апартамент е мястото, където понякога в уютна обстановка изкарваме цялата вечер.Неизменният телевизор, бутилка вино в студените вече дни допълват картинката.Не се минава и без неизбежните и традиционни войни за дистанционното - изобщо зимна приказка.


Какво обаче разваля тази зимна българска идилия?

Войната за двете възглавнички на дивана.Какво им е толкова важното?

Цял ден си работил  на едно бюро в офиса и ти се иска някак си да се излегнеш така по-добре :) Проблема е че скъпата и тя така мисли аз "домашните" любимци -там е ясно :) Децата винаги искат това което възрастните.Нов по-голям диван и за всекиго по нещо е добро решение като се изключи гадния факт, че трябват пари,  носене  и прибиране на стария някъде.Тези мисли веднага ми избиват идеята от главата.
Семейният съвет се събира и жена ми реши.Да се купят нови възглавнички по–малко пари освен това ще   има за всички,  а и да стане по-красиво в редките случай когато на дивана няма никой.
Умно решение ако и изборът беше лесен. 
А те „гадните” производители като направили   
  Декоративни възглавнички  за дивана с  дантела, бродерия, различни цветове, различни пълнежи, различни щампи и какво ли още не.Опитваш се да решиш един проблем а се изправяш пред няколко други. 

Но, с какво би могло едната да  бъде по-добра възглавница от другата?


Тук започват едни дълги „изречения” на продавачките за пълнежа калъфката,  украсата и красотата която щяла да  предаде на целия дом и как 3,5 x 4 м. хол щял да изглежда като Версайският  дворец.

Естествено след дълги обикаляния по веригите стигнах да следния извод.
Дивана не може без тези възглавнички и наистина изглежда по-добре.В общи линии цените са добри. На всякъде са  около 4 лв. Това обезсмисля ходенето до „онзи” магазин че са по-изгодни.Имат и  най различни  щампи с анимационни герой така  всички са доволни.Приблизително с 20-30 лв. купихме и с коледна украса за предстоящите празници и по няколко за всеки от нас.Пълнежът и калъфката нямат никакво значение защото след въргалянето цяла зима за догодина я оцелеят я не.Производителите  и те не са от съществено значение.Аз  лично  гледам ако може да е Made in Bulgaria ако не може,  си вземам китайчета :).

1 коментара:

Алтернативно лечение каза...

В едно съм напълно убедена - колкото и удобен да е диванът, винаги са необходими най-малко по две възглавнички за всеки, който е седнал там. Едната се слага зад гърба или кръста (зависи от облегалката на дивана), като нейната функция е да подпомага по-изправената позиция на гръбначния стълб. Другата възглавничка се използва, ако желаем да се "поизлегнем в седнало положение", поставя се зад врата и освен по-удобната позиция се постига и по-здравословен ефект, защото прешлените на врата могат да се отпуснат изцяло и да се избегнат досадните схващания на вратната област, които често се получават, когато сме полегнали върху облегалката на кушетка, която не съответства изцяло на формата на нашето тяло, в дадената област. Аз лично предпочитам по-плътните, тип плюшени материи, защото те заемат формата на тялото, за разлика от другите, които са тип сатен и се са по-удачни за естетическото оформление на диван или спалня.

Публикуване на коментар